Uyku Kalitenizi Artirmak Için Yapabilecekleriniz

09-01-2024 17:47
Uyku Kalitenizi Artirmak Için Yapabilecekleriniz

Uyku Kalitenizi Artirmak Için Yapabilecekleriniz

  Vücut sagligi için uykunun önemi yadsinamaz bir gerçektir. Sagliksiz bir uykunun ardindan günlük faaliyetler daha verimsiz geçmektedir. Kaliteli bir uykunun hem fiziksel hem de günlük yasamda pek çok artisi vardir. Bu sebeple saglikli bir uyku için elinizden geleni yapmaya dikkat etmelisiniz. Uykunun kalitesini etkileyen elbette birçok faktör bulunur... Uyudugunuz ortamdan tutun; seçtiginiz yastik, yorgan gibi ürünlere kadar uyku kalitesini birçok kriter belirler. Biz de yazimizda kaliteli bir uyku için neler yapabileceginizi sizler için derledik...  

Saglikli Bir Uyku Ortami Için Dikkat Etmeniz Gerekenler

  Kaliteli bir uyku deneyimi fizyolojik saglik için çok önemlidir. Bunun yaninda zihinsel fonksiyonlar açisindan çok önemli oldugu da bilimsel arastirmalarda ortaya konan bir gerçek... Psikolojik sagligi korumak ve zinde kalmak için yapmaniz gerekenler çok basit!  Öncelikle her gün ayni saatte uyuyup ayni saatte uyanmaya gayret göstermelisiniz. Bunun yani sira teknolojik aletlerin yaydigi mavi isik, uyku rutinini bozan etkenlerden... Uyudugunuz ortamda telefon, bilgisayar, tablet gibi elektronik aletleri bulundurmamaya özen gösterebilirsiniz. Uyumadan önce kafein içeren ürünlerden uzak durmak da dikkat edilmesi gereken diger nokta!   

Yatak -ve Yatak Odasi Tekstili- Seçimi Önemli!

  Kaliteli bir uyku için yatak ve yatak odasi tekstili ürünlerinin seçimi de oldukça önemlidir. Fiziksel olarak yorgunlugunuzu atmak için ortopedik bir yatak tercih edebilirsiniz. Ayrica kaliteli ve cilt dostu kumastan üretilmis nevresim takimlari ve yorganlar da yataginizin rahatligi kadar önem tasimaktadir.   

Verimli Uyku için Rahatlamak Önemli!

  Stres, kaygi gibi nedenlerle uyku kalitesi bozulabilir. Eger uyku problemi yasadiginizi düsünüyorsaniz öncelikle bir uzmandan yardim alabilirsiniz. Stres ve kaygili düsüncelerden uzaklasmak ve rahatlamak için düzenli nefes çalismalari yapabilir, çesitli masaj türlerini deneyebilirsiniz. Özellikle 4/7/8 teknigi olarak bilinen nefes çalismasi oldukça etkili yöntemlerden... Öncelikle dilinizi damaginiza degdirin ve çalisma bitene kadar orada tutmaya devam edin! Daha sonra 4 saniye boyunca burundan nefes alin, 7 saniye o nefesi tutun ve 8 saniyede nefesinizi verin. Toplam 4 kere tekrarlayacaginiz bu yöntemle uyku kalitenizi artirabilirsiniz. Tüm bunlarin yani sira ayak masaji da verimli bir uyku için size yardim edebilir… Uyumadan önce ayak bas parmaginiza uyguladiginiz minik hareketler, sizi uykuya hazirlayacak basamaklardan!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.